Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı

Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı | 0 530 691 62 40info@kaanisayakkabilari.com

Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı üreten firmamız iş sağlığı ve güvenliği yasalarınca öngörülen ayakkabıları yüksek kalite ile üretmektedir. Çalışma koşullarında ve çevresel taleplerde vücut duruşu ve iskelet sisteminin kullanımı çok önemlidir. Ayakta atılan her adımda konfor çok önemlidir. Kaan İş Ayakkabıları tarafından özel olarak tasarlanan ortopedik özelliklere sahip mevcut ayakkabılar, eklemleri olabildiğince rahatlatır ve duruşu sağlıklı bir şekilde destekler. Bunu doğal olarak iskelet yapınıza en iyi faydayı sağlayarak yapar. Çalışma ortamınız sürekli ayakta durmanızı veya yürümenizi gerektiriyorsa ortopedik güvenlik ayakkabıları kesinlikle tercihiniz olmalıdır.

Ülkemizde iş kazalarında genel olarak çok fazla darbe ve yara alan yani yaralanan organ ayaklardır. Ayaklarımız yere değdiği tek yer olması, yere düştüğümüzde malzemeye çarpması gibi darbelerden sürekli tehlike altındadır. Özellikle inşaat sektöründe çalışan sayısının fazla olması iş güvenlik ayakkabılarının önemini her geçen gün artırmaktadır. Çünkü bu tür sektörlerde hem yerden hem de yüklerden kaynaklanan onlarca tehlike vardır. Ayrıca metal sanayinde iş güvenliği ayakkabılarının kullanılması, elektrik ve ısıl işlem işlerinde ayakları büyük ölçüde korur. Bu yüzden çelik tabanlı iş ayakkabısı kullanmak büyük oranda iş kazalarının yaralanma olmadan atlatılmasını sağlamaktadır. Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı imalatı yapan Kaan İş Ayakkabıları ürünlerimiz sayesinde yüksek kaliteli taban desteği ile ayaklarınız çok rahat edecek, güvenli ve sakin bir adımla işte maksimum verim elde etmenizi sağlayacak.

Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı
Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı

S1 model çelik tabanlı iş ayakkabısı, iş ayakkabılarının kuru ortamda kullanıma uygun olduğunu gösterir. 200 jul darbeye dayanabilen işçi ayakkabısı çelik veya kompozit yapıdadır. Tabanı kaymaz ve asit gibi aktif maddelere karşı dayanıklıdır. Antistatik fonksiyonlu taban, elektrik çarpmalarına karşı koruma sağlar. S1P ve s3 kategorilerinde bulunan iş güvenliği ayakkabıları çelik tabanlıdır. Yani çelik tabanlı bir ayakkabı almak istediğinizde iş güvenliği merkezlerinden s1P ve s3 kategorilerini almanız gerekiyor. Kaan iş ayakkabıları firması olarak bizler bu türde birden fazla çeşit çelik tabanlı iş ayakkabısı üretmekteyiz.

Ülkemizde kullanılan diğer tüm iş koruma ekipmanları gibi iş ayakkabılarının da belirli yönetmelik ve standartlara göre üretilmesi ve kullanılması gerekmektedir. Yönetmelik ve kişisel korunma yönetmeliği iş ayakkabılarının nasıl yapıldığını, hangi özelliklere sahip olması gerektiğini ve kanuna göre nasıl seçildiğini açıklamaktadır. Standartları, tüm ayakkabıların aynı asgari şartlara sahip olmasını sağlar ve ülkemizde TS EN ISO 20345 Kişisel koruyucu donanım – Güvenlik ayakkabısı standardı ve TS EN ISO 20347 Kişisel koruyucu donanım – Koruyucu ayakkabı standartları kullanılmaktadır. Ayakkabının hangi standartta yapıldığını öğrenmek için genellikle ayakkabının dil kısmında bulunan ürün etiketine bakabiliriz.

Doğru İş Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

Yapılan işin özelliğine göre tonlarca farklı çelik tabanlı iş ayakkabısı vs gibi ayakkabı çeşidi bulunmaktadır. İş için gerekli olan iş ayakkabılarının özelliklerini belirlemek için risk değerlendirmelerinden yararlanmak gerekir. Risk değerlendirmeleri, çalışanların işyerinde maruz kaldıkları tehlikeleri ve koruyucu önlemleri ortaya koyan çalışmalardır. Tehlikelerin etkisini ortadan kaldırmak veya azaltmak için kullanılan yöntemler öncelikle tehlike kaynaklarının ortadan kaldırılması olmalıdır. Güvenlik ayakkabısı kullanarak tehlikenin etkisini azaltmak son çare olarak düşünülmelidir. İş koruyucu ayakkabı kullanımının zorunlu olduğu durumlarda yine de ayakkabının yapılan işin tehlikelerine göre seçilmesi gerekir. Örneğin inşaat işlerinde taban ve burun korumalı ayakkabılar tercih edilmelidir. Yani çelik burunlu ayakkabı S1 P ve S3 kullanılmalıdır. Ek bir seçenek olarak kış aylarında soğuğa dayanan ayakkabı modeli tercih edilmelidir. Güvenlik özelliklerinin yanı sıra konfor özellikleri eklemek mümkündür.

Sıcak asfalt tehlikesi nedeniyle yol yapım çalışmalarında ısı direnci arttırılmış S1 P tipi pabuçlar kullanılmalıdır. Gıda endüstrisinde mikroorganizmaların göçünü önlemek ve hijyenik bir ortam oluşturmak için tip 02 ayakkabılar kullanılabilir. Bu tarz ayakkabılarda terletmeyen ortopedik modeller tercih edilmelidir. Elektrik işleri için yalıtımlı ayakkabılar kullanılmalıdır. Bu tür ayakkabılarda metal parçalar kullanılmamalıdır. Sebebi ise elektrik iletimi durdurmaktır. Bu şekilde çalışılan işe göre ayakkabı seçimi yapılmaldır.

Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı Hangi Kategoridedir?

Çelik tabanlı iş ayakkabısı s3 kategorisinde yer almaktadır. Bu ayakkabılar 110 Newtona kadar enerji emilimi yapabilirler. Meslek gruplarına ve eğitim alanlarına göre farklı özelliklere sahip farklı hammaddelerden yapılır. Yapıldığı malzeme veya özel grup ne olursa olsun, ulusal güvenlik standartlarına göre üretilmelidir. İş güvenliği mevzuatı gereği bu standartlar harf ve rakamlardan oluşan çeşitli sembollerle isimlendirilmiştir. Her iş ayakkabısının sahip olması gereken zorunlu güvenlik standartları; S1, S1P, S2 ve S3 olarak sınıflandırılır.

Çalışma hayatında en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri iş güvenliğidir. Özellikle kayıt dışı meslekler olan imalat, imalat, hizmet ve inşaat gibi ağır sanayilerde bu konuya çok daha fazla dikkat edilmelidir. Öyle ki en ufak bir hata, en küçük dikkatsizlik ve ihmal bile büyük sorunlara ve kayıplara yol açabilmektedir. Bu nedenle tüm meslek gruplarında ve işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği her zaman unutulmaması gereken bir motto olarak düşünülmelidir. İş sağlığı ve güvenliği risklerinin tamamını ortadan kaldırmak mümkün olmamakla birlikte, bazı önlemler alınarak meydana gelebilecek birçok iş kazasının önüne geçilebilir.

Söke Çelik Tabanlı İş Ayakkabısı imalatçısı Kaan İş Ayakkabıları ürünleri inşaat, metal ve imalat gibi sektörlerde görülen kesici ve delici nesnelerin neden olduğu yaralanmalardan ayağı korur. Bu tür işyerlerinde kullanılan ayakkabı tabanlarının da çelik tabanlı olması gerekmektedir. Yüksek sıcaklıklı zeminlerde çalışan kişiler ısıya dayanıklı iş ayakkabısı kullanmalıdır. Bu ayakkabılar ayaklarınızı 300 dereceye kadar sıcaklıklardan korur.